Αετός Πατρών- Ατρόμητος Πατρών 2-1

0

Επιμέλεια: Ανδρέας Σπυρόπουλος

Μετά από δύο αγωνιστικές ο Αετός επέστρεψε στην έδρα του κάνοντας, απέναντι στον Ατρόμητο, 2η συνεχόμενη νίκη με 2-1, με έναν τρόπο που θύμισε πολύ την επικράτησή του απέναντι στον Δαβουρλή Κ’92, αφού προηγήθηκε με 2-0 και στη συνέχεια κράτησε το τρίποντο, παρά το γεγονός ότι οι «πορτοκαλί» μείωσαν.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυναμικά στην αναμέτρηση και μόλις στο 4ο λεπτό ο Μαντάς βρήκε τον Ραμαντάνη μέσα στην περιοχή, αυτός απέφυγε έναν αντίπαλό του, έκανε το τεχνικό σουτ που έδιωξε ο Σουτζόγλου στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Δευτερόλεπτα μετά κι αφού η μπάλα δεν απομακρύνθηκε σωστά ο Αποσκίτης από το ύψος του πέναλτι υπό πίεση σούταρε ψηλά άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έπειτα από απομάκρυνση της μπάλας από τους παίκτες του Ατρόμητου έπιασε μονοκόμματο σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Στο 13’ ο Μαντάς κέρδισε φάουλ, με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται, την εκτέλεση ανέλαβε ο ίδιος, πέρασε την μπάλα χαμηλά δίπλα από το τείχος, ο Σουτζόγλου την έστειλε πάλι στο δοκάρι αλλά στην επαναφορά ο Αποσκίτης άνοιξε το σκορ.

Στο 21’ ο Ατρόμητος έφτασε πρώτη φορά κοντά στα καρέ του Καλλιακμάνη με τον Αθανασόπουλο να κάνει παράλληλη συρτή πάσα αλλά τον Μαντά να μην καταφέρνει να την βρει για να δημιουργήσει απειλή προς το τέρμα, σε μία φάση που τραυματίστηκε ο Ασκούνης για τον Αετό και αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο. Στο 24’ ο Χριστόπουλος έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου, οι «κιτρινόμαυροι» αναπτύχθηκαν όμορφα με Γκέκα, Καραχανίδη, και το τακουνάκι του Μαντά στον Αποσκίτη με τον έμπειρο επιθετικό όμως να επιλέγει μια κακή πάσα στον Ραμαντάνη που πέρασε άουτ.

Στο 27’ ο Αποσκίτης και πάλι, εκμεταλλεύτηκε ένα κακό ψηλό γύρισμα προς τον Μανθόπουλο, έκλεψε με τον ώμο την μπάλα και πλάσαρε πάνω από τον Σουτζόγλου για να δώσει αέρα δύο τερμάτων στην ομάδα του, σε μία φάση που ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου φωνάζει –άδικα- για χέρι.

Οι φιλοξενούμενοι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη, στο 32’ έπαιξαν… βόλεϊ μέσα στην περιοχή του Αετού, του οποίου οι αμυντικοί αδράνησαν, η μπάλα έφτασε με κεφαλιά πάσα στο ύψος της μικρής περιοχής στον Μπελεζάκη που σκόραρε πολύ δυνατό εξ επαφής σουτ.

Αυτό ήταν το σκορ του πρώτου ημιχρόνου, που περιελάμβανε καλό ποδόσφαιρο και άφηνε υποσχέσεις για το δεύτερο, ειδικά μετά τη μείωση του σκορ από την ομάδα του Σάκη Πεφάνη. Στην πραγματικότητα όμως τα  πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι καθώς ο Αετός μπήκε για να κρατήσει το υπέρ του σκορ, ψάχνοντας κάποιο γκολ για να κλειδώσει τη νίκη στις αντεπιθέσεις και ο Ατρόμητος δεν απείλησε ιδιαίτερα παρά το γεγονός ότι είχε την κατοχή. Εξαίρεση αποτελεί η φάση του 52’, όταν ο Παπαγεωργίου πάσαρε στον ξεχασμένο Αθανασόπουλο, που καλυπτόταν, στο ύψος του πέναλτι σε πλάγια θέση και αυτός σούταρε ψηλά άουτ. Άλλες δύο υποψίες ευκαιρίας ήταν μια αντεπίθεση στο 59’ για τον Αετό με τον Καραχανίδη να βρίσκει τον Αποσκίτη στην καρδιά της περιοχής που υπό πίεση σούταρε άουτ και ένα φάουλ του Τσάλτα στο 77’ που επίσης πέρασε άουτ.

Με αυτά και με αυτά φτάσαμε στις καθυστερήσεις όπου 2 φάσεις άναψαν λίγο τα αίματα καθώς αποβλήθηκαν στο 90’ ο Χριστόπουλος και στο 94’ ο Μανθόπουλος με δεύτερη κίτρινη με τους φιλοξενούμενους να διαμαρτύρονται και για τις δύο περιπτώσεις, κυρίως για τη δεύτερη αφού υποστηρίζουν πως δέχτηκε την κίτρινη λάθος παίκτης.

Συνθέσεις

Αετός Πατρών (Ανδρέας Ανδρούτσος): Καλλιακμάνης, Μαντάς(86’ Καλλιβωκάς), Ασκούνης (46’ λ.τ. Παρίσης), Τσολακούδης, Τσίμπιτσης, Καρακάσης(61’ Αραπογιάννης), Ραμαντάνης, Γκέκα, Καραχανίδης (61’ Γεωργούτσης), Κανελλόπουλος, Αποσκίτης

Ατρόμητος Πατρών: Σουτζόγλου, Μπινιέρης, Χριστόπουλος, Μανθόπουλος, Παπαστεργίου, Τσάμης (73’ Τσάλτας), Μαντάς (81’ Τασσόπουλος) Παπαγεωργίου, Μπελεζάκης (63’ Τζελέπης), Σπυρόπουλος (81’ Κατσαρός), Αθανασόπουλος

Φωτογραφία: axaiasoccer

Παραλειπόμενα

  • 1 λεπτού σιγή τηρήθηκε πριν από την έναρξη της αναμέτρησης στη μνήμη του Βασίλη Γιοβάνη που «έφυγε» τόσο άδικα σε ηλικία 32 ετών.
  • Ελάχιστος κόσμος στο Προάστιο, ειδικά για τη σημασία της αναμέτρησης, μόλις περίπου 50 άτομα.
  • Στη σέντρα του αγώνα ο παίκτης του Ατρομήτου έκανε διπλό χτύπημα και δόθηκε φάουλ από τον διαιτητή Παπαδόπουλο, μια σπάνια ομολογουμένως φάση.
  • Ο παρατηρητής Παπαντωνόπουλος Γιάννης μάς σχολίασε πως ήταν καλή η διαιτησία του Παπαδόπουλου παρά τις φωνές των φιλοξενούμενων και τον δικαιώνει και για τις φάσεις των 2 γκολ και για τις κόκκινες κάρτες στο τέλος.
Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Πανμοβριακός επικράτησε με 3-1 επί του Λέοντα Αλισσού στην…
Cresta Posts Box by CP