Αφιέρωμα (Γ΄κατηγορία 2020/21): Στα υπόγεια είναι η…θέα!

0
Περνάμε από κόσκινο το νέο πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, το οποίο και φέτος αναμένεται να προσφέρει δράση και συγκινήσεις!

Η «Match» παραδοσιακά αφιερώνει αρκετό χώρο στις σελίδες της για το πρωτάθλημα της Γ’ κατηγορίας, παρά το γεγονός της πίεσης του χρόνου την Κυριακή όπου το αγωνιστικό ρεπορτάζ σε όλα τα αθλήματα (και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο) τρέχει με χίλια. Κι αυτό καθώς οι ίδιοι οι φίλοι του τοπικού ποδοσφαίρου επιθυμούν κάτι τέτοιο αναγνωρίζοντας τη σημασία του πρωταθλήματος.

Αναλόγως θα πράξουμε και φέτος συμβάλλοντας με τις δικές μας δυνάμεις στην ανάδειξη της συμπαθέστατης και άκρως ενδιαφέρουσας Γ’ κατηγορίας. ‘

Άλλωστε, είδαμε και πέρυσι ότι αρκετές ομάδες παρουσίασαν ανταγωνιστικό προφίλ και γενικότερα η προσπάθεια τους ήταν αξιέπαινη, αν και δεν απουσίασαν τα προβλήματα, όπως στον 1ο όμιλο όπου ο Φωστήρας Οβρυάς δεν κατάφερε να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στο αγωνιστικό προσκήνιο, κάτι ανάλογο δηλαδή που συνέβη και στον 2ο όμιλο με το Νέο Σαλμενίκο.

Λίγο πριν την διακοπή, ελέω πανδημίας, ήρθε και η αποχώρηση του Κεραυνού Σελιανιτίκων στον όμιλο της Αιγιαλείας. Παρόλα αυτά απολαύσαμε ομάδες του βεληνεκούς του Ίκαρου Λακκόπετρας και της Φλόγας Κάτω Καστριτσίου, οι οποίοι ανήλθαν στην Βήτα με το σπαθί τους και μάλιστα χωρίς να γευτούν το «πικρό ποτήρι» της ήττας.

Επιπλέον οι ομάδες που από τη νέα σεζόν θα αγωνίζονται στην Β΄ ΕΠΣΑ (Γαλήνη, Πείρος Ισώματος, Πυρσός, Αυτόνομη Π.Ο., Άτλας και Α.Ε. Αιγίου) είχαν σταθερή τροχιά στην απόδοση τους και υπήρξαν και έτερες ομάδες, που έφτασαν κοντά στην πηγή των πλέι-οφ, αλλά δεν ήπιαν νερό. Ωστόσο είχαν αρχή, μέση και τέλος και έδωσαν άγρια ομορφιά στον περυσινό «μαραθώνιο».

 

Οι «18» μονομάχοι

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Παναχαϊκός κανονικά είχε το δικαίωμα να δηλώσει συμμετοχή στην Β΄ κατηγορία, αλλά τα πολλά οικονομικά προβλήματα τον οδήγησαν στην Γάμμα, ενώ η συμμετοχή του συνεχίζει να δείχνει μετέωρη. Αν οι «ροσονέρι» από το Σούλι τα καταφέρουν (σ.σ. έχουν δηλώσει συμμετοχή στην Ένωση για την Γ΄ κατηγορία) οι ομάδες θα είναι 18. Αξίζει να σημειωθεί ότι η 8η και τελευταία ομάδα που πήρε τον δρόμο για την Βήτα ήταν η Α.Ε. Αιγίου, αν και πρώτος επιλαχών ήταν ο Αστέρας Λεοντίου, που όμως αρνήθηκε να αλλάξει επίπεδο», έχοντας κάνει τον σχεδιασμό του για τις απαιτήσεις της Γ΄ κατηγορίας.

 

Έτσι οι ομάδες που έχουν δηλώσει συμμετοχή για το επερχόμενο πρωτάθλημα είναι οι εξής:

ΑΕΚ Πατρών, Αίας Ανθούπολης, Α.Ε. Ροϊτίκων, Αστέρας Λεοντίου, Ατρόμητος Ζαρουχλεΐκων, Βασιλικό, Δόξα Πατρών, Κεραυνός Σελιανιτίκων, Κρίνος, Μετόχι, Νεάπολη Πατρών, Ολυμπιακός Ζαρουχλεΐκων, Προοδευτική Πατρών, Σκεπαστό, Σπάρτακος, Παναχαϊκός, Ρωμανός και Ωλενιακός.

Ερωτηματικό είναι και η παρουσία του Κεραυνού Σελιανιτίκων, που έχει δηλώσει παρών στις συμμετοχές, αλλά πέρυσι δεν παρουσιάστηκε σε εκτός έδρας αναμετρήσεις και συνεχίζει να αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα.

 

Δεν αλλάζει το μοτίβο

Δεν υπήρξαν καν σκέψεις για ενιαίο πρωτάθλημα στην ΕΠΣΑ, λόγω και των πολυέξοδων μετακινήσεων, αλλά και έχοντας μπει στην «σφιχτή» οικονομικά εποχή, την οποία έχει επιβάλλει ο κορωνοϊός. Θα ήταν επίσης ρίσκο να μεταβληθεί η σημερινή μορφή του πρωταθλήματος με τους 2 ομίλους, αφού αποδίδει σε πολλούς τομείς και η Γ΄ κατηγορία έχει κερδίσει φιλάθλους, ενώ και οι ομάδες κάνουν πιο εύκολα και χωρίς άγχος τον προγραμματισμό τους.

Έτσι και το νέο πρωτάθλημα θα απαρτίζεται από 2 ομίλους και αν έχουμε εν τέλει 18 ομάδες ο κάθε όμιλος θα εκπροσωπηθεί από 9 σωματεία. Αν απουσιάσει είτε ο Παναχαϊκός είτε ο Κεραυνός Σελιανιτίκων, ένας από τους 2 ομίλους θα έχει ζυγό αριθμό συμμετεχόντων.

 

Δύο ήρθαν, δύο έφυγαν!

ΑΕ Αρόης και Παναχαϊκή 2014 δεν δήλωσαν συμμετοχή (αμφότεροι έδωσαν τις μάχες τους στον περυσινό 2ο όμιλο της Αιγιαλείας). Η Αρόη θα «κατεβάσει» τμήμα στο παιδικό πρωτάθλημα της Ένωσης και πολλά παιδιά της ομάδας θα πάρουν ευκαιρίες στο ανδρικό τμήμα του Αχαιού Σαραβαλίου, αφού από το τρέχον καλοκαίρι οι δύο σύλλογοι έχουν συγχωνευτεί στην ουσία και συνεργάζονται.

Οι δύο νέες προσθήκες στο πρωτάθλημα είναι ο Αίαντας Ανθούπολης, ο οποίος αποκόπηκε από το Ζαβλάνι και θα λειτουργήσει εκ νέου με μεμονωμένο τρόπο και το Βασιλικό, που θα βρεθεί ξανά στις αγωνιστικές επάλξεις, έπειτα από απουσία 5 ετών! Αμφότερα τα σωματεία διαθέτουν ιστορία και είναι ευχάριστο που θα τα δούμε ξανά στο «χορτάρι», δίνοντας μία διαφορετική ευχάριστη νότα στην Γ΄ κατηγορία.

 

Έχουν τα φόντα για την άνοδο!

Η Α.Ε. Ροϊτίκων φαίνεται ότι αλλάζει επίπεδο και αναμφίβολα είναι μεγάλο και ακλόνητο φαβορί για την άνοδο. Σίγουρα είναι νωρίς και μένει να δούμε πως θα κυλήσει το πρωτάθλημα, ιδίως στις πρώτες στροφές του, αλλά η Α.Ε.Ρ. διαθέτει πλέον υγιή διοίκηση με πολλούς «συμπαίκτες», ενώ στο μεταγραφικό παζάρι έχει κάνει θραύση με κινήσεις όπως των Μπινιέρη, Τζουβέκα, Παναγιωτόπουλου, Δημητρόπουλου, Σταυρόπουλου και Τεμπονέρα, οι οποίες θεωρούνται πολυτέλεια για αυτό το επίπεδο.

Πολύ καλές κινήσεις έχει κάνει και ο Αστέρας Λεοντίου, τον οποίο αναμένουμε ακόμα πιο δυνατό την ερχόμενη σεζόν. Στην παρθενική του παρουσία κατάφερε πέρυσι να μπει στα πλέι-οφ και παρέμεινε ο βασικός κορμός, ενώ έγιναν ουσιαστικές κινήσεις στο μεταγραφικό γίγνεσθαι.

«Όπλο» και των δύο ομάδων είναι και οι προπονητές, αφού τα Ροΐτικα θα καθοδηγηθούν από τον έμπειρο Νίκο Αθανασακόπουλο, που «ανέβασε» στην Βήτα τον νεανικό Πείρο Ισώματος και το Λεόντιο συνεχίζει σε σταθερές βάσεις με τον φιλόδοξο Γιώργο Μιχαλιτσάνο. Από εκεί και πέρα, έχει ενδιαφέρον η παρουσία του Αίαντα, ο οποίος θέλει να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο, ενώ «ζεστά» κινείται και ο ιστορικός Ρωμανός, που θέλει να ξεχάσει την περυσινή σεζόν, η οποία ήταν μία από τις χειρότερες στην μακροσκελή παρουσία του στα γήπεδα.

Πάντα υπάρχουν και οι νεανικές ομάδες με ενέργεια, που θα κάνουν «ζημιές» και έχουν πάντα βλέψεις (Ατρόμητος Ζαρουχλείκων, Ωλενιακός), ενώ ιδιαίτερο ρόλο θα κατέχουν οι πάντοτε υπολογίσιμοι Δόξα Πατρών, Κρίνος, Μετόχι και Προοδευτική Πατρών.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ολοκληρώνεται σήμερα η 2η στροφή στον θεσμό του UEFA Nations League και…
Cresta Posts Box by CP