Γκάλοπ (Ερασιτεχνικό): Υγιής διοίκηση και άριστο κλίμα…

0
Έξι «μαέστροι» του πάγκου που πανηγύρισαν φέτος την άνοδο με τις ομάδες τους μιλούν στη «Match» για τη συνταγή της επιτυχίας

Θέλουν κόπο, τρόπο, αντοχή στον πρωταθλητισμό, σταθερότητα και πολλά ακόμη στοιχεία τα ψηλά σκαλοπάτια του Ερασιτεχνικού.

Θέλουν επίσης καλό κλίμα, έμπειρο ρόστερ, υγιής διοίκηση, αλλά αυτά… μάλλον τα γνωρίζουν καλύτερα οι καθ’ ύλην αρμόδιοι, αυτοί που μιλώντας στη «Match» αποκαλύπτουν μερικά από τα μυστικά της επιτυχίας τους.

Μιλάμε για 6 συλλόγους που φέτος κατάφεραν να υλοποιήσουν τους υψηλούς στόχους που είχαν θέσει και πλέον τη νέα σεζόν αλλάζουν κατηγορία και ανεβαίνουν ακόμα πιο ψηλά, με τις προσδοκίες να αυγατίζουν, σε καιρούς βέβαια που δείχνουν ζόρικοι, ελέω κορωνοϊού.

Η «Match» λοιπόν συνομίλησε με 6 «μαέστρους» του πάγκου που άπαντες συνεχίζουν στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας και μας παρέθεσαν τα στοιχεία της επιτυχίας για την αγωνιστική περίοδο που παρήλθε και είχε πολλά χαμόγελα και πανηγύρια, όταν έγινε το ταμείο…

*** Οι απόψεις με αλφαβητική σειρά βάσει ομάδων…

Βασίλης Φίλιππας (Αναγέννηση Ψαθοπύργου): «Η συνταγή της επιτυχίας οφείλεται στο ότι η Αναγέννηση Ψαθοπύργου είχε καλό υλικό. Ήταν ένα μείγμα εμπειρίας και νεανικού ενθουσιασμού και επίσης μία υγιής διοίκηση, που συνεισέφερε τα μέγιστα και ήταν πάντοτε δίπλα μας.

Το πλάνο για του χρόνου δεν θα αλλάξει. Θα «χτιστεί» πάνω στο ίδιο ρόστερ και με δύο ποιοτικές προσθήκες, με σκοπό να ανέβουμε επίπεδο. Στόχος για κάθε νεοφώτιστη ομάδα είναι μία εύκολη παραμονή και οτιδήποτε άλλο έρθει είναι ευπρόσδεκτο.»

 

Βασίλης Μπαλατής (Άνω Καστρίτσι): «Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό για το Άνω Καστρίτσι. Το μόνο που μπορώ να σου πω ότι κατάφερα προσωπικά είναι ότι έκανα τα παιδιά να πιστέψουν ότι το αδύνατο μπορεί να γίνει δυνατό.

Γίναμε μία πολύ καλή παρέα, πίστεψε ο καθένας στον εαυτό του και μέσα από σκληρή δουλειά στις προπονήσεις, προέκυψαν τα θετικά αποτελέσματα και μαζί η άνοδος. Βασικό ρόλο βέβαια έπαιξε ότι δεν είχαμε άγχος και παίζαμε με άγνοια κινδύνου και μοναδικό σκοπό να το ευχαριστηθούμε μέσα από καλές εμφανίσεις.

Ο στόχος δεν θα αλλάξει ούτε στην Α΄κατηγορία. Θέλω άπαντες να ευχαριστηθούν το ότι θα αγωνιζόμαστε στην ανώτερη κατηγορία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Νομού μας και επίσης οι μικροί έχουν την ευκαιρία να αναδειχθούν, μιας και θα δοθούν δεδομένα ευκαιρίες.

Έχουμε περιθώρια περαιτέρω βελτίωσης και σκοπεύω στο να έρχεται ο κόσμος στο γήπεδο και να χαίρεται αυτό που θα βλέπει από το Άνω Καστρίτσι και αν μπορούμε στο τέλος να παίρνουμε άξια το χειρόκροτημα.»

 

Μπάμπης Παπαγιάννης (Γαλήνη): «Ο στόχος μας ήταν να επιστρέψουμε στην Β΄κατηγορία και εν τέλει τα καταφέραμε, άρα του χρόνου θα κοιτάξουμε να κινηθούμε στα ίδια επίπεδα.

Έχουμε οικογενειακό κλίμα στην Γαλήνη, υπάρχουν δυνατότητες στο έμψυχο υλικό και μια υγιής διοίκηση και χορηγοί που συμβάλλουν καθοριστικά και μας βοηθούν. Για την ερχόμενη χρονιά επιδιώκω να το ευχαριστιόμαστε και πάλι και να γίνεται καλή δουλειά μέσω των προπονήσεων. Δουλειά που Κυριακή με Κυριακή θα αποτυπώνεται και στον αγωνιστικό χώρο.

Ο βασικός κορμός θα παραμείνει στην πλειονότητα και παράλληλα θα κάνουμε 2-3 μελετημένες προσθήκες, που θα μας παρέχουν έξτρα λύσεις.»

 

Άγγελος Κίκινας (Δόξα Νιφορείκων): «Προσωπικά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν «μυστικά» για να πετύχεις. Αν αναλύσεις όλες τις ομάδες ανά τον κόσμο, εννοώντας όσες κάνουν πρωταθλητισμό, θα βρεις τα ίδια χαρακτηριστικά.

Σκληρή δουλειά, καλό κλίμα και σωστή νοοτροπία από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές, ώστε να δείχνουν ζήλο στις προπονήσεις και να βελτιώνονται συνεχώς χωρίς να επαναπαύονται.

Δεν χρειάζεται να αλλάξουμε πολλά για την Α΄κατηγορία. Θα «πατήσουμε» πάνω στον περυσινό βασικό κορμό και θα γίνουν 4-5 προσθήκες, για να βοηθηθούμε σαν σύνολο και φυσικά θα κοιτάξουμε περιπτώσεις παικτών πολύ προσεκτικά και όχι απλά για να αναλωθούμε σε κινήσεις εντυπωσιασμού, που δεν θα μας δώσουν κάτι επί της ουσίας.»

 

Κυριάκος Θούας (Εθνικός/Πολύτεκνος Πατρών): «Δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερη «συνταγή». Όμως υπάρχει διοίκηση που λειτουργεί σωστά και παίκτες που έχουν διάθεση να βελτιωθούν, άρα τότε όλα γίνονται εφικτά και μπορείς να έχεις βλέψεις.

Εμείς ξεκινήσαμε με στόχο να έχουμε μία καλή ομάδα σε όλα τα επίπεδα και αυτό θα συντηρήσουμε. Όλα τα παιδιά είναι φίλοι και οι διοικούντες τον Εθνικό είναι δίπλα μας. Ο κορμός θα είναι ίδιος με πέρυσι και πάνω σε αυτό που έχουμε «χτίσει» θα πορευτούμε και στις προσθήκες, ώστε να βελτιώσουμε το πλάνο που ήδη υφίσταται.»

 

Παύλος Μητρόπουλος (Ίκαρος Λακκόπετρας): «Ο Ίκαρος Λακκόπετρας είχε οργάνωση σε όλους τους τομείς και για αυτόν τον λόγο είχαμε αυτή την πορεία, η οποία επιβραβεύτηκε με την άνοδο στην Β΄κατηγορία. Είχαμε μία διοίκηση που μας παρείχε τα πάντα, οι παίκτες είχαν φοβερό κλίμα εντός και εκτός αποδυτηρίων και αυτό έβγαινε και εντός γηπέδου.

Όσον αφορά στην σεζόν που έρχεται δεν μπορώ να σου πω ακόμα πολλά, γιατί δεν έχει γίνει ακόμα συνάντηση με την διοίκηση, λόγω της πανδημίας, αφού τα πράγματα έχουν μείνει λίγο στάσιμα. Στόχος βέβαια είναι να παραμείνουν τα περισσότερα παιδιά στον Ίκαρο, αλλά μέσα στις επόμενες ημέρες θα μπορούμε να μιλήσουμε με περισσότερες εξελίξεις.»

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Άγγελος Μπανταδάκης είναι ο νέος τεχνικός του Αστέρα Μιντιλογλίου,…
Cresta Posts Box by CP