Σέρβοι που άφησαν το στίγμα τους στον μπασκετικό Παναθηναϊκό

0

Δοθείσης της ευκαιρίας με την επικείμενη συμφωνία του Νεμάνια Νέντοβιτς με τον Παναθηναϊκό το bet-on-arme.com ανατρέχει στο πρόσφατο παρελθόν και «σκαλίζει» τους Σέρβους παίκτες και προπονητές, που πέρασαν από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός και οι φίλαθλοι της ομάδας δεν θα τους ξεχάσουν ποτέ για όσα προσέφεραν. Προγνωστικά Μπάσκετ

Πάμε να δούμε 5 προσωπικότητες που κατάγονται από την γειτονική χώρα, οι οποίοι επέδειξαν έργο στους εξάκις Πρωταθλητές Ευρώπης.

Νο 5: Μίλος Βούγιανιτς

Μοιάζει η περίπτωση του με αυτή του Νέντοβιτς. Επιρρεπής και αυτός στους τραυματισμούς, αλλά όταν ήταν υγιής έκανε όργια στα παρκέ. Λογιζόταν ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της γενιάς του και άπαντες περίμεναν να αφήσει εποχή, ωστόσο ήταν «γυάλινος» και για αυτό τον λόγο σταμάτησε το μπάσκετ στα 30!

Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε για μία χρονιά (2006-07) και αντιμετώπισε αρκετά προβλήματα τραυματισμών, αλλά όταν ο Ομπράντοβιτς τον έριχνε στην μάχη ήταν πάντα άριστος στα καθήκοντα του και κέρδισε το χειροκρότημα των φίλων του Παναθηναϊκού για το πείσμα και το επιθετικό του ταλέντο.

Στο φάιναλ 4 στην Αθήνα, ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό του ΟΑΚΑ με την Ταού Κεράμικα και πέτυχε σημαντικά τρίποντα, ενώ και στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας έβαλε το λιθαράκι του, προκειμένου το «τριφύλλι» να κατακτήσει την 4η κούπα στην Ευρωλίγκα.

Την ίδια σεζόν κατέκτησε το νταμπλ και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2007 με triple crown στην κατοχή του. Δεν έμεινε πολύ καιρό, αλλά διακρίθηκε για τα στοιχεία που είχε και αν βάλουμε στην εξίσωση τις συμμετοχές και τα στατιστικά του το πρόσημο είναι θετικό.

Νο 4: Ζέλικο Ρέμπρατσα

Στον προημιτελικό και ενάντια στον Παναθηναϊκό δέχθηκε τάπα από τον Βράνκοβιτς στην τελευταία φάση και οι «πράσινοι» πέρασαν στο φάιναλ 4 του Παρισιού, «σπάζοντας» την έδρα της Μπενετόν Τρεβίζο, για να κατακτήσουν το 1ο Ευρωπαϊκό από τα 6 συνολικά τους, δια χειρός Ντομινίκ Ουίλκινς, αλλά και μέσω του μυθικού κοψίματος του Βράνκοβιτς στο τέλος του τελικού με την Μπαρτσελόνα.

Στον Παναθηναϊκό τον έφερε ο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι του 1999 και οι σχέσεις του στην αρχή δεν ήταν και οι καλύτερες. Τον είχε διώξει από προπονήσεις και γενικά ο Ρέμπρατσα δεν ήταν και ο πιο εύκολος χαρακτήρας. Τελικά κατέκτησε 2 πρωταθλήματα και ήταν το σημείο αναφοράς του «τριφυλλιού» στην Θεσσαλονίκη, όπου η ελληνική ομάδα πανηγύρισε το 2ο Ευρωπαϊκό της την σεζόν 1999/2000.

Χαρακτηριστική είναι η αγκαλιά με τον Θανάση Γιαννακόπουλο λίγο πριν την στέψη και μετά την μεγάλη νίκη στον τελικό επί της Μακάμπι, όπου τον κρατούσε αγκαλιά από την μία μεριά του παρκέ μέχρι την άλλη, πανηγυρίζοντας μαζί με τον κόσμο το τρόπαιο.

Νο 3: Ντέγιαν Τομάσεβιτς

Ήταν διακαής πόθος του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τελικά οι Παύλος και Θανάσης Γιαννακόπουλος τον έντυσαν στα πράσινα το καλοκαίρι του 2005.

Ένας σέντερ με μυαλό, μπορούσες να τον παρομοιάσεις ως έναν ψηλό με χαρακτηριστικά πλέι μέικερ. Πολύ καλός σκόρερ, άπιαστος παίζοντας με πλάτη στο καλάθι και έβλεπε γήπεδο, μοιράζοντας αρκετές ασίστ ανά παιχνίδι.

Έμεινε μέχρι το 2008 και κατέκτησε 3 πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα και άνηκε στο triple crown του 2007, όντας «εργαλείο» όλη την χρονιά στην Ευρωλίγκα και κομβικός στον τελικό με την ΤΣΣΚΑ, δηλώνοντας παρόν όταν η μπάλα «έκαιγε».

Από τους πιο παραγωγικούς και σταθερούς σε απόδοση ψηλούς, που έχουν φορέσει την φανέλα του Παναθηναϊκού στην ιστορία του και όχι μόνο για την σέρβικη καταγωγή του.

 

Νο 2: Ντέγιαν Μποντιρόγκα

Όχι μόνο άφησε το στίγμα του στον Παναθηναϊκό, αλλά μιλάμε για έναν από τους πιο ολοκληρωμένους παίκτες που έβγαλε από τα «σπλάχνα» του το μπάσκετ της Σερβίας.

Πηγαίο ταλέντο, με τεράστια επίπεδα οξυδέρκειας και ηγετικές ικανότητες, αφού όταν η μπάλα «έκαιγε» αναλάμβανε δράση και ξελάσπωνε τον Παναθηναϊκό. Ήρθε το καλοκαίρι του 1998 και αποχώρησε το καλοκαίρι του 2002, αποχωρώντας ως MVP της Ευρωλίγκας, αφού έκανε άνω-κάτω την Κίντερ μέσα στην Μπολόνια, δίνοντας το πιο μάγκικο «αστέρι» στον Παναθηναϊκό, μέσα σε μία «καυτή» έδρα.

Όταν επέστρεψε στο κλειστό του Σπόρτιγκ ως αντίπαλος με την Μπαρτσελόνα ο κόσμος τον αποθέωσε με πανό που είχε την προσωπογραφία του και εκείνος συγκινήθηκε, ενώ τιμήθηκε από τους οπαδούς και την διοίκηση του Παναθηναϊκού. Ένας παίκτης που αγαπήθηκε και αγαπιέται από τους φίλους των «πράσινων» και ποτέ δεν θα ξεχαστούν τα όσα προσέφερε, αφού και ο ίδιος «δέθηκε» με την ελληνική ομάδα.

 

Νο 1: Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Δεν γινόταν να μην τοποθετεί στην κορυφή της σχετικής λίστας ο προπονητής που έβαλε φαρδιά-πλατιά την σφραγίδα του στον Παναθηναϊκό, όντας στην τεχνική ηγεσία από το 1999 μέχρι το 2012, κατακτώντας 23 τρόπαια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οι συστάσεις και η αξία του είναι περιττές και ποτέ δεν θα βγει από τις καρδιές των φιλάθλων του Παναθηναϊκού, οι οποίοι στην πρώτη επιστροφή του ως αντίπαλος με την Φενερμπαχτσέ στο ΟΑΚΑ τον αποθέωσαν με τις κερκίδες να σείονται και με ένα μεγαλοπρεπές πανό με το πρόσωπο του που ανέγραφε: “The king is back» (Ο βασιλιάς επέστρεψε).

ΠΗΓΗ

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Τις πρώτες μεταγραφές τους μετρούν τα Αραχωβίτικα/Ακταίο, αφού έχουν έρθει…
Cresta Posts Box by CP