Τα σημεία αναφοράς και οι κορυφαίοι της φετινής Basket League

0

Ο κορονοϊός «πλήγωσε» και την φετινή Basket League, που τελικά διακόπηκε οριστικά με τον Παναθηναϊκό να κατακτά τον τίτλο με 18-2 μετά από 20 στροφές, πανηγυρίζοντας (έστω και εκτός παρκέ) το 38ο πρωτάθλημα στην ιστορία του.

Παράλληλα, Άρης και ΠΑΟΚ δεν υποβιβάστηκαν, όπως και καμία άλλη ομάδα και παρότι ακόμα δεν είναι επίσημο, μάλλον θα ανέλθει την ερχόμενη σεζόν (σίγουρα) ο πρωτοπόρος Χαρίλαος Τρικούπης από το Μεσολόγγι, αλλά και ακόμα μία ομάδα, με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων να έχει κατακτήσει την 2η θέση, άσχετα με το ότι δεν «καίγεται» για την Α1.

Πάμε να δούμε πιο διεξοδικά τα κύρια σημεία, τα στατιστικά και τους παίκτες που ξεχώρισαν στην φετινή σεζόν, αλλά και τις απογοητεύσεις, δηλαδή την άλλη όψη του νομίσματος, στο καθιερωμένο αφιέρωμα του bet-on-arme.com, που σας «ταξιδεύει» κάθε Πέμπτη.

Πριν από αυτά όμως, μην ξεχνάτε ότι στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για να παίξετε στοίχημα μπάσκετ , καθώς και χρήσιμα άρθρα που θα σας οδηγήσουν στο ταμείο.

Ο ασταμάτητος Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός στέφθηκε λοιπόν πρωταθλητής, παρότι στην ψηφοφορία του ΕΣΑΚΕ δεν επιθυμούσε το τρόπαιο «στα χαρτιά», αλλά ήταν πραγματικά καταιγιστικός φέτος.

Στα 13 από τα 18 παιχνίδια που κέρδισε (έχασε εκτός από Περιστέρι και ΑΕΚ) πέτυχε πάνω από 100 πόντους και στην επίθεση πετούσε φωτιές. Το ρεκόρ πόντων το κατέγραψε την 8η στροφή, όταν φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ τον Ηρακλή, τον οποίο και «διέλυσε» με 130-81.

Για την ακρίβεια, το «τριφύλλι» σκόραρε 103.7 πόντους ανά παιχνίδι. Πραγματικά ασύλληπτη επίδοση.

Οι «σταθερές αξίες»

ΑΕΚ, Περιστέρι και Προμηθέας Πατρών έδωσαν άλλη αίγλη στο ήδη «πληγωμένο» πρεστίζ του πρωταθλήματος, αφού για πρώτη φορά απουσίαζε ο Ολυμπιακός, που με απόφαση του αγωνίστηκε στα παρκέ της Α2 και σίγουρα η έλλειψη του ζημίωσε το προϊόν.

Η Ένωση έκανε εξαιρετικό πρωτάθλημα, με 16-4 και τον Ηλία Παπαθεοδώρου στον πάγκο να «χτίζει» ένα πολύπλευρο ρόστερ με αρκετές δυνατότητες. Ηγέτης φυσικά ο Κιθ Λάνγκφορντ και άξιοι συμπαραστάτες οι Ματσιούλις, Ρέι, Σλότερ, Ζήσης, Βλάντο Γιάνκοβιτς και Χρυσικόπουλος.

Το Περιστέρι απέπνεε και πάλι σταθερότητα και συνέχισε την καλή δουλειά, με εξαιρετικούς ξένους και έμπειρους Έλληνες στο ρόστερ, κλείνοντας στην 3η θέση με 13-7, ενώ ο Προμηθέας που πέρυσι τελείωσε το πρωτάθλημα ως φιναλίστ στους τελικούς, είχε και φέτος θετικό πρόσημο στην πορεία του (12-7) και αποτελεί «κόσμημα» με υγιή διοίκηση και τροχιά μέχρι τα προημιτελικά στο Γιούροκαπ.

Ο ταλαντούχος κύριος…Κόνερ

Τα λόγια είναι περιττά για τον απίθανο Κόνερ Φράνκαμπ του Ρεθύμνου, αφού οι αριθμοί του μαρτυρούν τα «όργια» που έκανε.

Ο Αμερικανός γκαρντ του ΑΓΟΡ, που από την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο θα παίζει μπάσκετ στην Ισπανία με την φανέλα της Μούρθια, μέχρι την 20η αγωνιστική ήταν πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και πρώτος στην αξιολόγηση, με 20.8 πόντους και 4.1 ασίστ μέσο όρο.

Τα εν λόγω στατιστικά κατείχαν οι Ουίλι Σόλομον (Άρης 2002/03) και ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς (Πανελλήνιος 2005/06), οπότε ο Φράνκαμπ είναι 3ος σε ένα κλειστό κλαμπ του ελληνικού πρωταθλήματος.

Περασμένα μεγαλεία και διηγώντας τα να κλαις…

Ναι μεν «σώθηκαν» από τον ΕΣΑΚΕ, που τους διατήρησε στην πρώτη κατηγορία, αλλά όταν μιλάμε για υποβιβασμό δεν πρέπει να συνάδουν με την λέξη οι έννοιες Άρης και ΠΑΟΚ.

Μιλάμε για ομάδες άκρως ιστορικές, με διακρίσεις και τίτλους, με παικταράδες που έχουν φορέσει την φανέλα τους, όταν στα 90s έκαναν κουμάντο στο πρωτάθλημα και κυριαρχούσαν στην Ευρώπη με τρομερές παρουσίες.

Βέβαια όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Ο Άρης ήταν προτελευταίος με 6-14 και ο ΠΑΟΚ τελευταίος με 5-15 και γενικά είχαν ζορίσει τα πράγματα, αφού είχαν απομείνει 6 αγωνιστικές. Ελπίζουμε του χρόνου οι διοικήσεις να βρουν την λύση και οι πάλαι ποτέ μεγάλες ομάδες να συντελέσουν μία δυνατή τριάδα, αφού επέστρεψε και ο Ηρακλής, που είχε αξιόλογη πορεία και έδειξε ότι πατάει γερά στα πόδια του.

Οι «άρχοντες» των στατιστικών

Πρώτος σκόρερ: Κόνερ Φράνκαμπ (ΑΓΟΡ) 397 πόντοι

Τα γράψαμε από πάνω για τον ιθύνοντα νου του Ρεθύμνου. Ήταν άπιαστος και ειδικά στα παιχνίδια των Κρητικών στην έδρα τους ήταν κομβικός στις νίκες που πέτυχαν οι νησιώτες και με 8-11 δεν αντιμετώπισαν καν πρόβλημα με την «σωτηρία» τους.

Πρώτος σε ασίστ: Νικ Καλάθης (Παναθηναϊκός)  137 ασίστ

Παλιά του τέχνη κόσκινο σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού ζει, για να πασάρει και να κάνει ευτυχισμένους τους συμπαίκτες του και για ακόμα μία σεζόν ήταν στην κορυφή των πασέρ.

Πρώτος ριμπάουντερ: Σον Έβανς (Ήφαιστος Λήμνου)   186 ριμπάουντ

Ο Ήφαιστος Λήμνου πέτυχε 11 νίκες, είχε μία ισχυρή έδρα και γενικά ήταν το κάτι άλλο στο φετινό πρωτάθλημα. Η ομάδα του Σωτήρη Μανωλόπουλου είχε την τιμητική της και στις λίστες των αριθμών, με τον Αμερικανό σέντερ Σον Έβανς να κατακτάει την κορυφή στα ριμπάουντ, όντας ογκόλιθος κάτω από την ρακέτα.

Πρώτος μπλοκέρ: Τζεχάιβα Φλόιντ (Λάρισα)  44 κοψίματα

Για πρώτη φορά στα μέρη μας, αλλά πρώτος στα κοψίματα ο Φλόιντ της Λάρισας, που «έσβησε τα φώτα» των αντιπάλων του 44 φορές, ενώ ήταν από τους πιο θεαματικούς παίκτες της Λίγκας με τρομερά καρφώματα.

Πρώτος σε βολές: Κιθ Λάνγκφορντ (ΑΕΚ)  95 εύστοχες

Δεύτερος σκόρερ στο πρωτάθλημα, πρώτος στις βολές και γενικά «καλαθομηχανή» από τις πιο αξιόπιστες στην Ευρώπη εδώ και χρόνια.

Πρώτος στα δίποντα: Βλάντο Ντραγκίσεβιτς (Άρης)  121 εύστοχα

Ο πολύπειρος σέντερ του Άρη ήταν χάρμα ειδέσθαι μαζί με τον Μποχωρίδη, παρότι η σεζόν για τον Άρη ήταν αποκαρδιωτική. Πρώτος στα δίποντα ο Μαυροβούνιος, που παρά τα κιλά του είχε άμεση επαφή με το καλάθι και καλές κινήσεις.

Πρώτος στα τρίποντα: Κόνερ Φράνκαμπ (ΑΓΟΡ) 55 εύστοχα

Και σε αυτήν την λίστα βρίσκουμε τον κορυφαίο του ΑΓΟΡ, που ήταν άψογος και από τα 6.75 με 55 τρίποντα, ξεπερνώντας τον Σμιθ του ΠΑΟΚ (50) και τον Φριντέτ του Παναθηναϊκού (47).

Πρώτος «κλέφτης»: Χάουαρντ Σαντ-Ρος  (ΑΕΚ), Ρίκι Μακ Γκιλ (Πανιώνιος) 29 κλεψίματα

Ο Κουβανός φόργουορντ, που αποχώρησε από την ΑΕΚ για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας τον Ιανουάριο του 2020, είχε 29 κλεψίματα και κατάφερε να τον πιάσει με ίδια απόδοση ο Μακ Γκιλ του Πανιώνιου. Αμφότεροι έβαλαν από κάτω τον Καλάθη, που έκλεψε την μπάλα 28 φορές.

Πρώτος στην αξιολόγηση: Κόνερ Φράνκαμπ (ΑΓΟΡ)  406 βαθμοί

Αν έπρεπε να πάρει κάποιος τον τίτλο του MVP σίγουρα ο Φράνκαμπ τον δικαιούταν. Τα έκανε όλα για τον ΑΓΟΡ και στο ranking μάζεψε 406 βαθμούς σε 20 παιχνίδια.

Πρώτος σε κερδισμένα φάουλ: Σαμάρντο Σάμιουελς (Πανιώνιος) 116 κερδισμένα

Πολυτέλεια για τον Πανιώνιο ο Τζαμαϊκανός σέντερ, που έχει περάσει επιτυχώς από Μπαρτσελόνα και Αρμάνι Μιλάνο. Ήρθε μεσούσης της σεζόν και έδωσε ότι μπορούσε για τους «πάνθηρες», αν και είχε παραπάνω κιλάκια, αλλά και μία διοίκηση, με την οποία είχε αρκετές κόντρες.

Πρώτος σε λάθη: Βλάντο Ντραγκίσεβιτς (Άρης)   59 λάθη

Βοήθησε σημαντικά τον Άρη, αλλά έπαιρνε πολλές προσπάθειες σε κάθε ματς και υπέπεσε σε 59 σφάλματα, που ήταν και τα περισσότερα στην σχετική λίστα.

Πηγή: https://www.bet-on-arme.com/64155/afierwma-simeiaanaforas-korifaioi-basketleague/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Μετρημένες είναι οι επιλογές μας στο σημερινό κουπόνι του στοιχήματος και έτσι…
Cresta Posts Box by CP