Α΄κατηγορία (αφιέρωμα-προπονητές): Άπαντες στη θέση τους!

0
Στη Α’ κατηγορία της επόμενης σεζόν οι «μαέστροι» πήραν στα χέρια τους τη μπαγκέτα και αρχίζουν να βγάζουν τη δική τους μουσική. Άλλοι παίζοντας το ίδιο… ρεπερτόριο, άλλοι παρουσιάζοντας το πρώτο τους… άλμπουμ

Η ερχόμενη Α΄ κατηγορία αναμένεται να τραβήξει εκ νέου τα βλέμματα των φίλων του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου τη νέα σεζόν, κι ας έρχονται ιδιαιτερότητες και καταστάσεις πρωτόγνωρες για όλους όσοι ασχολούνται με το τοπικό ποδόσφαιρο, εξαιτίας της πανδημίας.

Άλλωστε οι ομάδες έχουν κινηθεί ικανοποιητικά στο μεταγραφικό παζάρι, τουλάχιστον στην πλειονότητα τους, ενώ οι προπονητές έχουν ήδη αναλάβει καθήκοντα δίνοντας βάρος στο να «χτίσουν» όσο το δυνατόν καλύτερα σύνολα για την ερχόμενη χρονιά.

Κάποιοι εξ αυτών έμειναν, κάποιοι αποχώρησαν και ήρθαν νέα πρόσωπα και κάποιοι είναι «πρωτάρηδες», έχοντας μπροστά τους μεγάλες προκλήσεις και την δυνατότητα να δικαιώσουν τους ανθρώπους που τους έδειξαν εμπιστοσύνη, σε μία τόσο δύσκολη κατηγορία με απαιτήσεις και ευθύνες.

Οι rookies έχουν… όρεξη!

Το περασμένο Σάββατο ο Ηρακλής Πατρών έκανε την μίνι-έκπληξη και ανακοίνωσε για το ανδρικό τμήμα τον Νίκο Σιαφλά, με τον οποίο συνεργαζόταν ήδη σε επίπεδο Ακαδημιών. Έτσι η ομάδα του Βλατερού δίνει τα «κλειδιά» της τεχνικής ηγεσίας σε ένα πρόσωπο, το οποίο έχει όρεξη για δουλειά, αρέσκεται στο να δουλεύει με ταλαντούχα νέα σε ηλικία παιδιά και δείχνει φιλόδοξος. Ο Σιαφλάς μακραίνει την λίστα των «πρωτάρηδων» (rookies αγγλιστί) και ο Ηρακλής ακολουθεί τον δρόμο του Πάτραι και του Κεραυνού Αγίου Βασιλείου.

Ο ΑΠΣ Πάτραι στηρίζεται πλέον στον Σταμάτη Σαρρή και ο Κεραυνός μετά την έμπειρη λύση του Κώστα Τσιπιανίτη κατέληξε στον Παναγιώτη Λάγκη, ο οποίος από βοηθός στον Διαγόρα και την Γ΄Εθνική, έχει μεγάλη ευκαιρία και δείχνει ικανός να την αρπάξει από τα μαλλιά. Ιδιαίτερη είναι και η περίπτωση της Δόξας Παραλίας, η οποία θα πορευτεί ξανά με δίδυμο στον πάγκο, αλλά όχι με τα γνωστά ονόματα. Οι Γερολυμάτος και Ξηνταρόπουλος αποχώρησαν ως πετυχημένοι και πλέον την σκυτάλη παίρνουν οι Γεωργιτσόπουλος και Λαμπρόπουλος, δύο πρόσωπα που θα έχει μπόλικο ενδιαφέρον να δούμε πως θα παρουσιάσουν τη νέα Δόξα Παραλίας.

Οι νεοφώτιστοι μένουν… απαράλλαχτοι!

Έξι σύλλογοι θα έχουν τον ρόλο των νεοφώτιστων στην ερχόμενη Α΄ κατηγορία, αλλά η φιλοσοφία τους δεν θα αλλάξει, με τις διοικήσεις τους να μένουν πιστές στο ποδοσφαιρικό ρητό που λέει «Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει». Οι πρωταθλητές των περυσινών ομίλων της Β΄ κατηγορίας, Δόξα Νιφορεΐκων και Αναγέννηση Ψαθοπύργου, διατήρησαν τους Άγγελο Κίκινα και Βασίλη Φίλιππα αντίστοιχα και έπραξαν το λογικό της υπόθεσης, αφού μιλάμε για δύο προπονητές με παρόν και πολύ μέλλον. Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του Κυριάκου Θούα στον Εθνικό/Πολύτεκνο Πατρών, που είναι νέος στον χώρο της προπονητικής, αλλά τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά.

Ο Ίκαρος Πετρωτού για ακόμα μία σεζόν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στη σοβαρή δουλειά που κάνει ο Άγγελος Σταθόπουλος, που είναι «δουλευταράς» και θα στηριχθεί ξανά στα παιδιά της Ακαδημίας, ενώ με τον φέρελπι Βασίλη Μπαλατή και τον ευφυή Αντώνη Ζήκο θα κάνουν την προσπάθεια τους Άνω Καστρίτσι και Αετός Ρίου αντίστοιχα

Τίποτα δεν άλλαξε (στην ουσία)…

Οι ομάδες θα είναι 28, αφού κανένας δεν υποβιβάστηκε (σ.σ. 22 στο σύνολο) και ανήλθαν από την Βήτα ακόμα έξι ομάδες, τις οποίες προαναφέραμε και δεν άλλαξαν στον πάγκο. Στην ουσία δεν μεταβλήθηκαν και πολλά πράγματα, διότι οι 21 από τους 28 προπονητές έμειναν σταθεροί και τα νέα πρόσωπα είναι μόλις 7. Οι λόγοι; Από τη μια η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο των «παλιών» από τις διοικήσεις των ομάδων, από την άλλη ότι δεν υπάρχουν τα «τρελά» ποσά για να διατεθούν, ούτως ώστε να δοκιμαστούν στους πάγκους νέες λύσεις και δεδομένα.

Όπως και να το μεταφράσει ξεχωριστά ο καθένας, το αποτέλεσμα δείχνει ότι μόνο 7 σωματεία περπατούν σε νέα προπονητικά μονοπάτια και θα περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τι θα παρουσιάσουν την σεζόν που ακολουθεί.

Οι «διάδοχοι» έχουν περγαμηνές…

Αν δούμε συνολικά τους νέους προπονητές στις 7 ομάδες που μετρούν νέες ελεύσεις στην άκρη του πάγκου, με το πιο «καυτό» όνομα να ακούει στον Φίλιππο Σχοινά. Ο οποίος διαδέχεται τον επίσης έμπειρο Χρήστο Καραπίτσο, που πέρυσι ανέλαβε τον Ατρόμητο Πατρών σε μέτρια κατάσταση και από κακό ξεκίνημα και τον οδήγησε μέχρι τον δρόμο της ανόδου (σ.σ. αν γίνονταν βέβαια τα πλέι-οφ), αλλά όπως και να έχει ο Σχοινάς είναι από τους πιο έμπειρους στο πρωτάθλημα που έπεται και αναμένεται να δημιουργήσει ένα αχτύπητο σύνολο προς Ζαρουχλέικα… μεριά.

Για την Δόξα Παραλίας τα είπαμε πιο πάνω και οι Γεωργιτσόπουλος-Λαμπρόπουλος έχουν φιλοδοξίες, ενώ «κουμπώνουν» στην φιλοσοφία των προκατόχων τους Γερολυμάτου και Λαμπρόπουλου, άρα θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν πάνω στο ρόστερ και στο περιβάλλον που έχουν βρει. Ο ΑΠΟ Αρόης ανακοίνωσε τον Γιάννη Δρακοπαναγιωτάκη, αφού ο Γιάννης Λεγάτος μετακόμισε στην Αχαϊκή και η Αιγείρα/Ακράτα από τον Νίκο Ψυχογιάννη μετέβη στον Παναγιώτη Καλέλλη και ξεκινάει μία νέα προσπάθεια.

Προπονητές άλλαξαν ο ΑΠΣ Πάτραι και ο Κεραυνός Αγίου Βασιλείου, με τα ρόστερ τους να δείχνουν ικανά για μεγάλα πράγματα, αφού μετρούν αρκετές λύσεις και η μεταγραφική περίοδος συνεχίζεται. Το Πάτραι «άφησε» τον Σχοινά και βλέπει κάτι καλό στις δυνατότητες του Σταμάτη Σαρρή, ενώ ο Κεραυνός πάει στον Παναγιώτη Λάγκη και την πολύπειρη «ματιά» του Κώστα Σωτηρόπουλου, που έχει ευρύτερο ρόλο στον σύλλογο, αφήνοντας την δοκιμασμένη και καθόλα έμπειρη λύση του Κώστα Τσιπιανίτη.

Επιμέλεια: Γιάννης Γεωργακόπουλος

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Μια πολύ δυνατή μεταγραφική κίνηση υλοποίησε η Δόξα Παραλίας. Ο…
Cresta Posts Box by CP