Α΄κατηγορία: Το πρόγραμμα και οι εκτιμήσεις της 1ης αγωνιστικής!

0
Ξεκινάει αυτό το σαββατοκύριακο η Α΄κατηγορία και θα είναι χωρισμένη σε 2 ομίλους των 14 ομάδων.

Η πρεμιέρα έχει πολλά αμφίρροπα ματς και κάθε πρεμιέρα ελλοχεύει εκπλήξεις. Όπως και στην εκπομπή “ΓκολκαιPicknRoll”, που σε λίγες ημέρες θα εκπέμπει στον “αέρα” για 4η σεζόν, έτσι και φέτος, θα κάνουμε τις καθιερωμένες προβλέψεις για την εκάστοτε αγωνιστική, σε ένα άρθρο που πάντα έχει απήχηση και μας το ζητήσατε και φέτος.

Υ.Γ.: Δεν έχουμε σκοπό να θίξουμε καμία ομάδα, σαν topikonews.gr και σαν “ΓκολκαιPicknRoll”. Δεν υπάρχει προτίμηση ή κάτι άλλο απέναντι σε κάποια ομάδα και οι εκτιμήσεις γίνονται με βάση την φόρμα, το προσωπικό ένστικτό και γενικότερα λαμβάνοντας υπόψη πολλούς παράγοντες.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομίλων και οι εκτιμήσεις:

Α΄ΟΜΙΛΟΣ (Σάββατο 26/9)

Πανμοβριακός- Δίας  (Ριόλου- Σαφαρίκας- 17:00):  Ο Πανμοβριακός κράτησε τον βασικό κορμό και έκανε καλές προσθήκες. Ο Δίας θα στηριχθεί και φέτος στα παιδιά της Ακαδημίας του και σε κάποιους πιο έμπειρους, ποντάροντας στην «χημεία» του. Ίδιοι προπονητές και στις δυο πλευρές. 1 αλλά ο Δίας θα το παλέψει.

Ατρόμητος Πατρών- Δόξα Νιφορείκων (Ζαρουχλείκων- Ανδριανός- 17:00):

Ο Ατρόμητος «χτίστηκε» για να κάνει πρωταθλητισμό και ξεκινάει από την έδρα του. Η Δόξα είναι νεοφώτιστη, αλλά θα έχει ανταγωνιστικό ρόλο, ιδίως στα εντός έδρας. Εύκολα ή δύσκολα θα μπει με το «δεξί» η ομάδα του Φίλιππου Σχοινά.

Δόξα Παραλίας- Ίκαρος Πετρωτού  (Παραλίας- Φωκάς- 17:00):

Ντεμπούτο στον πάγκο των γηπεδούχων με Γεωργιτσόπουλο και Λαμπρόπουλο και ένα ρόστερ ικανό για καλό ποδόσφαιρο και με προσδοκίες. Από την άλλη, το σύνολο του Άγγελου Σταθόπουλου στηρίζεται και πάλι στα δικά του παιδιά, δηλαδή στους παίκτες των υποδομών. Ίσως χρειαστεί χρόνος στον Ίκαρο να προσαρμοστεί στα δεδομένα της κατηγορίας, αν και δεν θα πέσει αμαχητί. Προβάδισμα στον «1».

Πήγασος Μπεγ.- Δόξα Χαλανδρ.  (Α.Κάνιστρας-  Οικονόμου- 17:00):

Ο Πήγασος δείχνει να έχει κάνει σωστό προγραμματισμό. Διατήρησε τα «βαριά χαρτιά» του, στον πάγκο έμεινε ο Δημητρόπουλος και έχει υψηλές βλέψεις. Στον αντίποδα, η Δόξα είναι σκληρή ομάδα και κάθε χρόνο τα δίνει όλα. Θέλουμε τις πρώτες αγωνιστικές για να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα. Άσσος και εδώ.

Λιμνοχώρι- Πάτρα 2005 (Λιμνοχωρίου- Καδδάς- 17:00)

Το πιο αμφίρροπο παιχνίδι του Σαββάτου, κατά την ταπεινή άποψη μου. Οι γηπεδούχοι έκαναν δυνατές προσθήκες και η έδρα τους είναι «όπλο». Η Πάτρα 2005 προέβη σε σημαντικές προσθήκες και δείχνει δυνατή. Ζερδεβάς και Τσολόπουλος ξανά στους πάγκους, οπότε συνεχίζουν το έργο τους. 12 (Δ.Ε.)

ΚΥΡΙΑΚΗ (27/9)

Αχαιός Σαρ.- Εθνικός Πατρών  (Κ.Ζάρρας- Παπαδόπουλος- 17:00):

Στοχεύει στα ψηλά ο Αχαιός με πολύ καλές μεταγραφές και Σοφοκλή Παναγόπουλο στην τεχνική ηγεσία. Από την άλλη, ο Εθνικός είναι νεοφώτιστος και θέλει δουλειά, ωστόσο ο Κυριάκος Θούας και οι παίκτες του έκαναν σωστή προετοιμασία. Θεωρώ ότι ο Αχαιός έχει ένα μικρό προβάδισμα.

Αστέρας Τσουκαλ.- Αναγέννηση Π.  (Βραχνείκων- Χρονάς- 17:00)

Οι γηπεδούχοι ξανά με Σπύρο Αθανασόπουλο, ίδια παιδιά που παίζουν πολλά χρόνια μαζί και στοχευμένες κινήσεις θέλουν μία καλή πορεία, όπως πέρυσι. Η Αναγέννηση Πατρών λίγο έλειψε να μην δηλώσει συμμετοχή, αλλά βρήκε λύσεις και το ρόστερ έχει πολλά νέα παιδιά. Πιο έτοιμος ο Αστέρας και λογικά θα πάρει τους 3 πόντους.

 

Β’ ΟΜΙΛΟΣ (Σάββατο 26/9)

Αετός Πατρών- Θύελλα Αιγίου (Αγυιάς- Ταξιάρχης- 17:00)

Ο Αετός κινείται μεθοδικά και ο Χάρης Ράντος έκανε και φέτος εξαιρετική προετοιμασία. Η Θύελλα Αιγίου του Κυριάκου Αθανασίου σφύζει από νιάτα και θα προσπαθήσει να πάρει θετικά αποτελέσματα και μακριά από το Αίγιο, πράγμα που δεν κατάφερε πέρυσι σε μεγάλο βαθμό. Ίσως παίξει ρόλο η έδρα. Πάμε στον 1.

Κεραυνός Αγίου Βασιλ.- Δαβουρλής Κ92  (Θ.Χρυσανθόπουλος- Πράνταλος- 17:00)

Πολύ ισχυρό δείχνει το σύνολο του Παναγιώτη Λάγκη και αναμένεται να έχει πορεία πρωταθλητισμού. Ο Δαβουρλής δεν αλλάζει τη νεανική φιλοσοφία και θα δώσει ρόλο σε ακόμα περισσότερα παιδιά των ακαδημιών του. Θα κάνει την διαφορά η εμπειρία, παρότι οι φιλοξενούμενοι θα βγάλουν πάθος και ενέργεια. 1 και εδώ.

Νίκη Προαστίου- Αιγείρα/Ακράτα  (Προαστίου- Καλύβας- 17:00)

Η Νίκη διατήρησε τον βασικό κορμό της και θέλει να επαναλάβει την περυσινή εξαίσια πορεία της. Από την άλλη, η Αιγείρα/Ακράτα έκανε μεταγραφές στο τέλος (Τσίμπιτσης, Καραχάλιος), διαθέτει έμπειρους αθλητές, αλλά σίγουρα θέλει χρόνο, για να «δέσει». Αμφίρροπο ματς, αλλά ίσως ο 1 έχει ένα μικρό προβάδισμα, λόγω ετοιμότητας της Νίκης.

Καλάβρυτα- Άνω Καστρίτσι  (Καλαβρύτων- Ρουμπάνης- 18:00)

Τα Καλάβρυτα ποντάρουν πάνω στην έδρα τους και πέρυσι πήραν σχεδόν όλους τους βαθμούς στα εντός έδρας παιχνίδια. Το Άνω Καστρίτσι του Βασίλη Μπαλατή θα παλέψει όλα τα παιχνίδια μέχρι τέλους, ωστόσο μένει να δούμε πως θα ανταπεξέλθει στις πρώτες αγωνιστικές, μιας και καλείται να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα ως νεοφώτιστη ομάδα. 1Χ.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ (27/9)

Ηρακλής Πατρών- ΑΠΣ Πάτραι  (Πετρωτού- Αθανασόπουλος- 17:00)

Το Πάτραι εντυπωσίασε με τις μεταγραφές του, αλλά έχει νέο προπονητή τον φιλόδοξο Σταμάτη Σαρρή. Νέος τεχνικός και πολλές προσθήκες, αλλά σίγουρα διαθέτει ποιότητα και κρίνεται από τα πιο ποιοτικά σύνολα για φέτος. Ο Ηρακλής θα είναι κάτι εφάμιλλο με πέρυσι. Σκληροτράχηλος και δεν θα το βάλει κάτω σε κανένα παιχνίδι. Φαβορί το Πάτραι, αλλά το ματς κρύβει «παγίδες». Χ2.

Αετός Ρίου- Αναγέννηση Ψαθοπύργου  (Ρίου- Φωκάς- 17:00)

Κατά την γνώμη μου το πιο αμφίρροπο και επισφαλές για προβλέψεις παιχνίδι στην πρεμιέρα. Οι γηπεδούχοι επιστρέφουν μετά από χρόνια στα «σαλόνια» και διαθέτουν χημεία και συμπαγές σύνολο. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι ενισχύθηκαν με φιλόδοξους παίκτες και κράτησαν όσους ανέβασαν την ομάδα ως πρωταθλήτρια από τον 2ο όμιλο της Β΄κατηγορίας. Αντώνης Ζήκος και Βασίλης Φίλιππας συνεχίζουν το έργο τους. Έχει πολύ ισοπαλία και είναι πολύ δύσκολο ματς για εκτιμήσεις. Πραγματικό ντέρμπι. Χ.

Άρης Πατρών- ΑΠΟ Αρόης (Α.Κάνιστρας- Τηλιγάδας- 17:00)

Ο Άρης έκανε καλές μεταγραφές από την Γ΄Εθνική και πήρε και τον Πουρνατζή από την Πάτρα 2005, ένα σημαντικό «εργαλείο» για τον Γιάννη Βογιατζή. Οι περυσινές μονάδες παρέμειναν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων και ξεκινάει την σεζόν για κάτι πολύ καλό. Ο ΑΠΟ Αρόης έχει νέο προπονητή (Δρακοπαναγιωτάκης αντί Λεγάτου) και έχει κάνει δεκάδες μεταγραφές, άρα θέλει χρόνο, για να δείξει τι μπορεί να καταφέρει. 1.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Τον Θανάση Ρέλλα εντάσσει στο δυναμικό της η Ολυμπιάδα Πατρών.…
Cresta Posts Box by CP