Η ΕΑΠ πήρε το πλεονέκτημα με Παναχαϊκή

0

Σε ένα εξαιρετικής ομορφιάς και αγωνιώδες παιχνίδι η ΕΑΠ επικράτησε στον 1ο τελικό της Α1 ΕΣΚΑ-Η επί της Παναχαϊκής με 56-52 και διατήρησε το πλεονέκτημα της έδρας, αν και οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψαν να κάνουν το break, με τους γηπεδούχους να αποδεικνύονται πιο ψύχραιμοι στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Το πρώτο δεκάλεπτο έληξε με 16-14, με τον Μαναβόπουλο να προξενεί ζημιά στην “μελανόλευκη” ρακέτα πετυχαίνοντας 8 πόντους. Το ημίχρονο έκλεισε με την Παναχαϊκή να προηγείται με 27-24, έχοντας σε φόρμα τον Φώτη Παναγόπουλου, που πέτυχε 9 πόντους.

Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 26΄οι “κοκκινόμαυροι” προηγήθηκαν με 36-26, αλλά η ομάδα του Σπύρου Δεράου βελτιώθηκε επιθετικά και μείωσε την ψαλίδα στους 4 πόντους (36-40) στο 30΄, Το 36-40 έγινε 43-40 με τρίποντο του Θανάση Ρέλλα, αλλά η Παναχαϊκή απάντησε με μεγάλα τρίποντα των Παναγόπουλου και Σαμαρά, που έφεραν την ομάδα του Νίκου Καραγιάννη μπροστά με 48-49 στο 38΄. Από εκεί και πέρα, ο Πίκιος εκτέλεσε 5 βολές και πέτυχε τις 4. με την ΕΑΠ να κερδίζει στις λεπτομέρειες με 56-52.

Το προσεχές Σάββατο η σειρά των τελικών μεταφέρεται στο γήπεδο της Παναχαϊκής. Με νίκη της Παναχαϊκής θα πάμε σε 3ο τελικό στην έδρα της ΕΑΠ, ενώ με νίκη της ΕΑΠ οι “μελανόλευκοι” θα πανηγυρίσουν τον τίτλο και παράλληλα την άνοδο στην Γ΄Εθνική.

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο γκαρντ της Παναχαϊκής, Μενέλαος Κουμάκης, έχει συνεισφέρει σημαντικά στην…
Cresta Posts Box by CP