Ο άθλος της Μπασκόνια και η «επόμενη ημέρα» σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό

0

Τα είδαμε όλα στην La Liga της Ισπανίας και για πολλοστή φορά αποδείχθηκε ότι το συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι το καλύτερο στον κόσμο, με πολλές εκπλήξεις και σασπένς.

Έτσι η κούπα πήγε στα χέρια της Μπασκόνια με την Ρεάλ Μαδρίτης, που κατέκτησε πέρυσι τον τίτλο του πρωταθλητή να αποκλείεται από τα ημιτελικά στο τουρνουά που διεξήχθη στο γήπεδο της Βαλένθια Για ακόμα μια φορά οι στοιχηματικές έπεσαν έξω, αφού από την αρχή της χρονιάς είχαν σαν πρώτο φαβορί για τον τίτλο την Μπαρτσελόνα και δεύτερο την Ρεάλ.

Επίσης αποδείχθηκε ότι τα λεφτά δεν φέρνουν την ευτυχία, με την Μπαρτσελόνα να κρίνεται αποτυχημένη, αφού είχε υπέρογκα συμβόλαιο, μεγάλο μπάτζετ και τελικά έμεινε να κοιτάζει την πλάτη της «θρασύτατης» -αγωνιστικά- Μπασκόνια, η οποία πήρε με το σπαθί της το πρωτάθλημα και έριξε στο καναβάτσο τους μπλαζέ «μπλαουγκράνα».

Το ήθελε και το άξιζε

Η ομάδα του πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, Ντούσαν Ιβάνοβιτς, μπήκε στον τελικό με το μαχαίρι στα δόντια. Ήξερε ότι αν αγχώσει την Μπαρτσελόνα θα το πάει μέχρι τέλους, όπερ και εγένετο εντός παρκέ.

Άλλωστε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς –μεταξύ σοβαρού και αστείου- είπε στον Ιβάνοβιτς στην Συνέντευξη Τύπου πριν από τον μεγάλο τελικό «Άγγιξε τώρα το τρόπαιο, γιατί μετά θα είναι αργά». Έτσι οι Καταλανοί έδειξαν λίγο υπεροψία και το «πλήρωσαν», αφού οι Βάσκοι έδειξαν ότι το ήθελαν περισσότερο, πήγαν το ματς στην δύναμη και στα «παιχνίδια μυαλού» και στο τέλος δικαιώθηκαν, με την απίθανη ασίστ του Πολονάρα και το τελείωμα του Βιλντόζα, που ήταν και ο πρωταγωνιστής του αγώνα.

Από την άλλη, ο Μίροτιτς ήταν σκιά του καλού εαυτού του και τελείωσε το ματς με 8 πόντους, ενώ αποβλήθηκε σε καίριο σημείο της συνάντησης με 5ο φάουλ. Μοναδικός διασωθέντας ήταν ο Τομά Ερτέλ, που κόντεψε να πάρει μόνος του το σκαλπ της Μπασκόνια με 21 πόντους, αλλά τελικά το 69-67 ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και η Μπασκόνια επέστρεψε στον ισπανικό θρόνο, μετά από 10 χρόνια, κατακτώντας παράλληλα το 4ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Ο Τόρνικε Σενγκέλια αποχωρεί ως πρωταθλητής και οδεύει με προορισμό την Μόσχα και την ΤΣΣΚΑ του Δημήτρη Ιτούδη, ενώ ο Σβέτισλαβ Πέσιτς θα «πληρώσει το μάρμαρο» για τον χαμό του τίτλου και πολλοί παίκτες θα τον ακολουθήσουν προς την άγουσα για την έξοδο.

Ολυμπιακός : Το «παράπονο» του Μιλουτίνοφ

Πάμε τώρα να δούμε τα πρώτα δεδομένα ενόψει της ερχόμενης σεζόν σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Αποχαιρέτησε τον Μιλουτίνοφ

Ο Ολυμπιακός χάνει μία σημαντική μονάδα και αποδυναμώνεται στην «ρακέτα» του, αφού ο Νίκολα Μιλουτίνοφ αποχώρησε για την ΤΣΣΚΑ. «Μένει παράπονο που δεν κατέκτησα την Ευρωλίγκα με τον Ολυμπιακό, αλλά δώσαμε τον καλύτερο εαυτό μας όλοι. Έτσι είναι ο αθλητισμός.» ήταν τα λόγια του Σέρβου «γίγαντα», που μαζί με τον Σενγκέλια αναμένεται να «χτίσουν» μία ασύλληπτη φροντ λάιν στην φαρέτρα του Δημήτρη Ιτούδη.

Υπάρχει κίνηση στα μεταγραφικά

Τώρα στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο έχουν γίνει κάποιες πρώτες κινήσεις. Ο Χασάν Μάρτιν έδειξε πολύ καλά στοιχεία στην Μπουντούτσνοστ και πιάνει Λιμάνι, για να συνεχίσει να εξελίσσεται, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να τον πιστεύει πολύ. Μπορεί να δώσει λύσεις στο «4» και στο «5» και διακρίνεται για τον δυναμισμό του.

Στον «1» προστέθηκε ο έμπειρος Τσαρλς Τζένκινς από την Χίμκι, που έχει «παραστάσεις» επί σειρά ετών σε επίπεδο Ευρωλίγκας και θα δώσει λύσεις στον Ολυμπιακό, ενώ έχει συνεργαστεί στην Χίμκι με τον Μπαρτζώκα. Στους ψηλούς ανακοινώθηκε και η έλευση του Λίβιο Ζαν Σαρλ από την Βιλερμπάν, ο οποίος φέτος ήταν άψογος στην παρθενική του συμμετοχή στον θεσμό.

Θα έρχεται από τον πάγκο, με καλό ριμπάουντ και με πολύ ενέργεια, αν και υστερεί στο σουτ, αλλά τα προαναφερθέντα στοιχεία τα διαθέτει σε καλό βαθμό. Ο Γάλλος είναι 27 ετών και στην ουσία αντικαθιστά τον Ρούμπιτ, που αποτελεί παρελθόν, όπως και οι Πολ, Μπάικς και Χαπ.

Ο Κώστας Σλούκας

Διακαής πόθος αναμφίβολα παραμένει ο Κώστας Σλούκας και έχει πολλές πιθανότητες ο Ολυμπιακός, για να τον ντύσει εκ νέου στα «ερυθρόλευκα». Ο Ομπράντοβιτς αποχώρησε από την Φενερμπαχτσέ και παράλληλα οι Τούρκοι έριξαν κατά πολύ το μπάτζετ. Στο προσκήνιο υπάρχει η Ρέαλ, αν και εφόσον φύγει ο Καμπάτσο για το ΝΒΑ, αλλά την δεδομένη χρονική στιγμή οι πιθανότητες για τον «Σλούκι Λουκ» είναι μοιρασμένες.

Δείτε : προγνωστικά στοιχήματος μπάσκετ

Παναθηναϊκός : Νέα εποχή με Βόβορα

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε από την ΚΑΕ και ο Δημήτρης Διαμαντίδης ήρθε. Έμεινε ο Φραγκίσκος Αλβέρτης, αλλά ο Μάνος Παπαδόπουλος κούνησε μαντήλι για να πάει να βρει τον Τσάβι Πασκουάλ στην Αγία Πετρούπολη.

Και τώρα Βόβορας..

Ο Γιώργος Βόβορας παίρνει επιτέλους την ευκαιρία του και καλείται να αποδείξει τι αξίζει ως πρώτος προπονητής. Βέβαια τα δεδομένα αλλάζουν στο μπάτζετ και έτσι ο κόσμος επιβάλλεται να στηρίξει το νέο προπονητή, που θα έχει σοβαρό επιτελείο, καθότι ανακοινώθηκαν οι Γιαπλές, Χαραλαμπίδης και Σιούτης.

Τα μεταγραφικά σε πρώτο πλάνο

Τώρα στα μεταγραφικά τα κουκιά είναι μετρημένα και οι «πράσινοι» ποντάρουν σε διάφορα λαβράκια. Ο Μάρκους Φόστερ είναι η πρώτη προσθήκη και έρχεται από την Χαποέλ Χολόν, για να δώσει λύσεις στο «2». Από τους πρώτους σκόρερ στο BCL και με «φονικό» σουτ, αλλά άλλο Χολόν και άλλο Παναθηναϊκός. Μεγάλη διαφορά στην φανέλα και στο επίπεδο των απαιτήσεων.

Στο στόχαστρο έχουν μπει οι Γκρεγκ Ουίτινγκον στο «4», ένας παίκτης που έκανε πάταγο φέτος με την Γαλατασαράι και τον θέλει η μισή Ευρωλίγκα, ενώ κρούση έχει γίνει για back up του Παπαπέτρου στο «3» στον Μάλκολμ Χιλ της Μούρθια, έναν Αμερικάνο παίκτη με έφεση στο τρίποντο και σκληράδα στην άμυνα.

Το ζήτημα είναι η αντικατάσταση του Νικ Καλάθη και ψηλά στην λίστα είναι ο Κέβιν Πάνγκος, αλλά το κασέ του είναι «τσιμπημένο». Ματιές ρίχνονται και στον Λορέντζο Μπράουν, που αποχωρεί από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ στην θέση του σέντερ ο Νοκό χάθηκε, αφού από την Άλμπα πήγε στον Ερυθρό Αστέρα και το βάρος έχει δοθεί στην απόκτηση του Τόνι Γιεκίρι της Βιλερμπάν.

Πολύ καλή περίπτωση, που κάνει πολλά μέσα στο παρκέ, αλλά οι Γάλλοι θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ τους. Τέλος, ο Άαρον Ουάιτ αποχώρησε από την Τενερίφη και πάντα υπάρχει στα υπόψη του Βόβορα. Παρελθόν αποτελούν οι Γουάιλι, Τόμας και ο Φριντέτ, που είναι «τσιμπημένος» για την εποχή λιτότητας των εξάκις πρωταθλητών Ευρώπης.

ΠΗΓΗ : https://www.bet-on-arme.com/68088/baskonia-athlos-panathinaikos-olibiakos-afierwma/

Share.

Leave A Reply

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης:
Ο Φίλιππος Λαζανάς παραμένει στην Δόξα Παραλίας για 7η συνεχόμενη…
Cresta Posts Box by CP